Üyeler
A-) Mütevelli Heyeti Üyeleri:
Bu vakıf senedinde ad ve soyadları olan kurucu üyelerdir. Mütevelli heyet üyesi gerçek ve tüzel kişinin Vakıf Mütevelli Heyeti üyeliğinden ayrılması halinde yerine Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yenileri seçilir. Vakfa sonradan üye olan işadamı ve sanayicilerden her yıl için en fazla 10 üyeye Mütevelli Heyet Üyeliği verilebilir. Bu kişiler, Mütevelli Heyetin her yıl Ocak ayı içinde yapılan Olağan toplantısında Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanının önereceği isimler arasından Mütevelli Heyet Üyelerinin çoğunluğunun oyları ile tespit edilir. Şu kadar ki ; Mütevelli Heyet Üye sayısı 100’ü geçemez. Sonradan Mütevelli Heyet Üyesi olanlar da seçme ve seçilme hakkına haiz olurlar.
B-) Onur Üyeleri :
Vakfa büyük ölçüde maddi ve manevi yardımda bulunmuş veya ekonomi alanında değerli hizmetler yapmış, kamu yönetiminde, siyasette ve odaların ve meslek kuruluşlarının yönetim organlarında uzun süre başarılı görevler ifa etmiş, kişiler Yönetim Kurulunun teklifi ve Mütevelli Heyetin 2/3’ünün oyları ile vakfa Onur Üyesi yapılır. Onur Üyeleri, Mütevelli Heyeti dahil olur ve toplantılara katılırlar, oy kullanamazlar.
C-) Yüksek İstişare Konseyi Üyeleri :
Yüksek İstişare Konseyi, Vakfın en yüksek danışma organıdır. Konsey, Türk, İlim, siyaset ve iş aleminde geniş bilgi ve tecrübe ile temayüz eden Vakıf üyeleri ile Onur üyeleri arasından Mütevelli Heyetçe seçilir. Yüksek İstişare konseyi üyeleri de 3 yıllık bir dönem için seçilir. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı, Konseyin de tabii üyesidir. Konsey ilk toplantısında kendine bir Başkan, iki Başkan Yardımcısı, bir Sekreter, ve bir Sekreter Yardımcısı seçer. Konsey, yılda iki defa Konsey Başkanının daveti ile üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanarak konuları müzakere eder ve toplantıda hazır bulunanların salt çoğunluğunun oyu ile karara bağlar. Konsey kararları istişari nitelikte olup Vakıf Yönetimini bağlamaz. Yüksek İstişare Konseyi; toplantılarına, gündemin özelliğine göre sanayi, ticaret, yatırım ve diğer iş ve sanayi kollarında çalışan yasal ve gönüllü kuruluş temsilcileri, KİT yöneticileri, Üniversite Öğretim Üyelerini görüş teatisinde bulunmak üzere davet edebilirler.
Konseyin Başlıca Görevleri:
- a-) Türk Sanayi ve İş Hayatının genel gidişi ve sorunlarını gözden geçirmek ve uzun vadeli tedbirlere ışık tutmak,
- b-) Vakıf amaçlarına en uygun şekilde ulaşabilmek maksadı ile hazırlanacak stratejileri değerlendirmek ve tavsiyelerde bulunmak.
- c-) Vakıf çalışanlarını amaçlarına uygunluk ve netice almadaki etkinlikler bakımından incelemek ve gerekli tedbirleri tavsiye etmektir.
D-) Vakıf Üyeleri:
Vakfa yararlı olacağı ve Vakfın faaliyetlerine maddi ve manevi katkı sağlayacağı düşünülen İşadamları ve Sanayiciler ile vakıf amaçları doğrultusunda çalışmak, vakfa destek olmak isteyen kişiler Yönetim Kurulu kararı ile vakfa üye olabilirler. Yönetim Kurulu bu üyelerden bağış veya aidat talep edip etmemekte serbesttir. Bu üyelerden isteyenler, belli şartları yerine getirmek kaydıyla Mütevelli Heyet üyelerinin kararı ile Mütevelli Heyet üyeliği statüsü kazanabilirler.